Superliga - KRiP - Uznemirujuće dobri kvizovi

Superliga

KRiP kviz Superliga

Donosimo sve detalje o trajanju Superlige, pravilima sudjelovanja, gradovima u kojima se održava, konceptu, ideji i cilju cjelokupnog projekta, ali i našem prijašnjem iskustvu organizacije, točnije – zašto uložiti dva sata vašeg vremena da odigrate KRiP kviz.

Na stranici su dostupne prijave za Superligu zajedno sa svim rezultatima po lokacijama, kao i ligaški poredak po lokacijama i naši super pokrovitelji. Također, predstavljamo i galeriju svih pobjednika po kolima koja će se puniti tijekom cijelog trajanja Superlige. Igranju Superlige moguće se priključiti bilo kad!

Možete baciti pogled i na rezultate, pobjedničke ekipe i galeriju warm-up kvizova koji su nam poslužili kao zagrijavanje i predstavljanje koncepta Superlige prije njezinog početka.

Na kvizaškoj sceni nalazimo se kao KRiP kviz od 2020. godine no zapravo se bavimo organizacijom kvizova od 2013. godine. Stvorili smo velik broj kategorija, različitih struktura, organizirali brojne kvizove uživo i online te smo u sklopu Superlige okupili iskusnu ekipu koja će omogućiti super iskustvo igranja na svakoj lokaciji. Prema tome, prvo želimo zahvaliti cijeloj našoj organizacijskoj ekipi i svima vama koji nas podržavate:

Hvala svim našim suradnicama i suradnicima bez kojih Superliga ne bi postojala i hvala svima vama koji rado dolazite na naše kvizove. 🙂

Prijavite se na KRiP Newsletter

Cilj projekta

Iza sebe imamo desetljeće u sastavljanju kvizova i organizaciji, zbog čega smo svjesni koliko je truda potrebno kako bi iskustvo ekipa na kvizu bilo pozitivno i kvalitetno i – kako bi ekipe htjele ponovno odigrati kviz. Obraćamo pozornost na detalje, ulažemo trud u svaki dio organizacije – od kvalitete prikaza slike i zvuka na lokaciji do penkala koje dobro pišu i podložaka na kojima igračice i igrači pišu – te osmišljavamo vlastite kategorije poput Potrojene ličnosti koja je prvi put odigrana (pod tadašnjim nazivom Multimedijalna kaljuža) 2013. godine.

S obzirom na to da je riječ o prvom izdanju Superlige odlučili smo odabrati ograničen broj gradova u kojima će se igrati kako bismo postavili kvalitetne temelje za što bolje iskustvo igranja naših kvizova za sve ekipe koje sudjeluju.

Upravo zbog toga cilj Superlige je predstaviti KRiP ekipama u novim gradovima i lijepo vas zabaviti!

Dosadašnji veliki projekti

U suradnji s Laško pivovarom 2023. godine organizirali smo ZnaLaško – kvizaški kup by KRiP koji se održao na području sjeverozapadne Hrvatske u dva vala – ljetnom i jesenskom. Ljetno finale održano je u Zagrebu u prostoru novozagrebačkog kluba Metropolis, a jesensko-zimsko u prostoru IQ bara na Vrbiku. ZnaLaško je okupilo oko 800 ekipa iz Koprivnice, Krapine, Samobora, Varaždina, Velike Gorice, Velikog Trgovišća i Zagreba.

Nadalje, dvije godine zaredom pozvani smo od strane Grada Zagreba kao kvizaški program u sklopu proslave međunarodnog praznika rada, 1. maja, kako bismo održali kviz na otvorenom u parku Maksimir i, uz podjelu graha i štrukli, donijeli malo pozitive i znanja u obliku besplatnog kviza za sve prisutne.

Također smo organizirali i humanitarne kvizove poput kviza za pomoć stradalima u potresu kojim je prikupljeno 48.000 kuna donacija (siječanj, 2021.), organizirali smo kviz s ciljem prikupljanja sredstava za projekt Domagoja Jakopovića Ribafisha – RokOtok u sklopu kojeg smo prikupili 12.140 kuna donacija, zatim smo organizirali kviz u suradnji s agencijom DEPT s ciljem pomoći žrtvama nasilja u obliku prikupljanja potrepština za štićenike (srpanj, 2023.) te smo sudjelovali u akcijama Igračka jedna, prijatelja vrijedna u organizaciji Bedekovčanske udruge mladih kojima smo skupljali donacije za poklone i kolače kako bismo uljepšali Božić djeci bedekovčanskog doma (studeni 2021. i 2022.).

Zbog sjajnog feedbacka ekipa na navedenim projektima odlučili smo nastaviti ideju u malo drugačijem obliku – Superlige.

Lokacije Superlige

Čakovec – META bar – početak: u drugoj polovici travnja

Karlovac – Caffe bar Ziggy

Konjščina – The Best Life

Koprivnica – Beertija est. 2022.

Rijeka – Stop Caffe & Club

Samobor – Scout Club Irish Pub

Sisak – Ivančica industrial bar

Varaždin – Le Tresor Caffe

Velika Gorica – Vegos bar

Zabok – The Old Rock bar – početak: 5. svibnja

Zagreb – centar (JJ Sound, Pivana i Sax!); Savica (Imperia Coffee & Wine bar); Vrbani III (Me Gusta bar) i Vrbik (IQ bar)

Županja – Caffe bar Park

*Postoji mogućnost dodavanja novih lokacija prije ili za vrijeme trajanja Superlige.

Nagradni fond

Uz kvalitetu kviza, komunikaciju s ekipama i suradnicima te pažnju da cjelokupni proces – od čitanja naših najava i prijavljivanja vaše ekipe do iskustva na samome kvizu – prođe bez poteškoća, nastojimo da na svim lokacijama Superlige imamo što šareniji nagradni fond koji osvajaju najbolje plasirane, ali i nasumične ekipe. Također, cilj nam je podržati lokalno pa se tako na našim kvizovima dijele pizze i sendviči iz obližnjih pizzerija i restorana, vaučeri za obroke u lokalnim restoranima, gajbe piva velikih i malih proizvođača, boce žestica i slično, zbog čega vjerujemo da nam se ekipe rado vraćaju.

Popis pokrovitelja možete pronaći na dnu stranice no napominjemo da će se još povećavati. 🙂

Glavna nagrada Superlige su Samsung Galaxy S24 Ultra mobiteli (256 GB) za članove pobjedničke ekipe koja osvoji prvo mjesto na velikom finalu. Ostale nagrade ćemo pravovremeno najaviti.

Pravila i bodovanje

Pravo sudjelovanja u Superligi ima bilo koja ekipa čiji kapetan ili kapetanica pravovremeno prijavi njihovo sudjelovanje preko naših obrazaca za prijavu i dobije automatsku kopiju odgovora na mail s kojeg je prijavio/la. Pravovremenom prijavom osigurali ste stol za vašu ekipu.

Ekipa se može sastojati od 2 do 5 članova po ekipi osim ako je drugačije navedeno u obrascu za prijavu.

Svaki kafić ima svoju ligu koja se igra unutar Superlige, za koju smo organizirali posebne nagrade.

Ako ste se prijavili za sudjelovanje na kvizu, ne znači da se automatski nalazite na popisu za drugi kviz na istoj lokaciji, već je potrebno svaki put izvršiti prijavu ispunjavanjem obrasca.

Prijave za sve lokacije nalaze se na jednom mjestu, a link možete pronaći na ovoj stranici pod “PRIJAVE ZA SUPERLIGU”.

Na tjednoj razini u svim kafićima i gradovima igraju se kvizovi sastavljeni od istih pitanja.

Svaka ekipa može se natjecati u samo jednoj ligi, dakle u jednom kafiću. Ekipa slobodno može odigrati kviz u nekom drugom kafiću, no ne smije istovremeno igrati kviz na više lokacija unutar istog tjedna.

Liga po kafiću se boduje prema sljedećim pravilima: prvo mjesto na kvizu osvaja 20 bodova, drugo 18, treće 16, četvrto 15, peto 14, šesto 13, itd.. Rezultati i tablica lige bit će objavljeni dan nakon svakog održanog kviza na našoj web stranici.

U slučaju da na kraju kviza više ekipa dijeli isto mjesto, ekipe su nagrađene jednakim brojem ligaških bodova. Pitanje procjene postoji samo kako bi se mogle lakše rasporediti nagrade, no ne utječe na ligaške bodove.

Ako se liga igra s najmanje osam kola, najgori rezultat svakoj se ekipi briše.

Ekipe koje igraju ligu u četveročlanim sastavima, a osvojile su pozivnicu za veliko finale u Zagrebu, mogu dodati jednog člana ili članicu koji će igrati u njihovoj ekipi.

Prve tri ekipe koje su na kraju lige osvojile najveći broj bodova dobivaju pozivnicu za veliko finale u Zagrebu. Ako ekipe budu jednako plasirane na zadnjem kvizu, razlika će se napraviti pitanjem procjene na licu mjesta. Ako ekipe budu jednako plasirane na bilo kojem drugom kvizu osim na zadnjem, osvojit će isti broj bodova za ligu, no radit će se pitanje procjene zbog podjele nagrada.

Informacije o datumu, vremenu i lokaciji velikog finala bit će pravovremeno dostavljene kapetanima i kapetanicama ekipa koje su osvojile pozivnicu.

Broj odigranih kola po lokaciji nije nužno jednak u svim gradovima, već je dogovoren s lokalnom publikom.

Ispunjavanjem obrasca za prijavu ekipe pristaju na odnos s poštovanjem prema organizatorima i organizatoricama kviza na prijavljenoj lokaciji.

Prepisivanje od drugih ekipa, korištenje mobitela i bilo kakvo remećenje igranja kviza je strogo zabranjeno.

Organizator zadržava pravo bilo kojoj od ekipa u bilo kojem trenutku zabraniti sudjelovanje ili nastavak sudjelovanja u ligi.

SUPERLIGA WARM-UP

Osmislili smo koncept warm-up kvizova kao kvizova zagrijavanja za nadolazeću Superligu kako bi ekipe mogle doći na warm-up kviz, odigrati kviz i iskusiti koncept koji ih čeka u Superligi te, bez pritiska lige i bodovanja, odluče hoće li sudjelovati u Superligi. Broj warm-up kvizova po lokaciji nije određen, već želimo održati barem jedan po gradu kako bi se ekipe mogle upoznati s našim kvizom i vidjeti što ih čeka prije ožujka.

Trajanje

Warm-up kvizovi igraju se od kraja siječnja do kraja veljače, s eventualno pokojom lokacijom koja će imati kviz zagrijavanja prvi vikend ožujka. Superliga by KRiP kviz 2024. godine održat će se od početka ožujka do kraja svibnja. S obzirom na to da ne želimo remetiti već postojeću kvizašku scenu u gradovima u koje donosimo naše kvizove, odlučili smo intenzitet trajanja prilagoditi svakoj zajednici. Po završetku Superlige održat ćemo veliko finale u Zagrebu. Datum, vrijeme i lokaciju finala ćemo pravovremeno najaviti svim ekipama koje su osvojile pozivnicu.

Prijave otvaramo dan nakon odigranog kviza!

Pobjednici kola po lokacijama - Superliga

Pobjednici kola po lokacijama - Superliga warm-up

Partneri Superlige